Aktualitások

PROGRAMOZZ KÖRNYEZETTUDATOSAN!

Március 12-én indítjuk "Programozz környezettudatosan! 80 nap alatt az informatika körül" elnevezésű, több szálon futó, játékos versenyünket, amit különösen az informatika érettségire készülő diák figyelmébe ajánlunk, de szórakoztató kihívást jelenthet minden 10-12. osztályos diák számára.

A verseny 80 napos időtartama alatt minden nap 1-1 feladat várja a résztvevőket, aminek a megoldását e-mailben kell eljuttatni a szervezőknek. A megoldott feladatokat ajándékokra váltható pontokkal jutalmazzuk.

További részletek honlapunkon: progverseny.itk.ppke.hu

BIONIKA AKADÁLYVERSENY

Elindult a jelentkezés a korábbi években már nagy sikerrel lebonyolított Bionika Akadályversenyre. A 10-11. osztályos diákoknak rendezett, kétfordulós versenyre olyan négyfős csapatok jelentkezését várjuk, amelyek tagjai járatosak a biológia, fizika, kémia és informatika területén.

Az első forduló online történik, a megoldásokat e-mailben várjuk a csapatoktól április 13-ig. Az online fordulóban legtöbb pontot szerzett 10 csapatot várjuk 2018. június 2-án Budapesten, az Információs Technológiai Kar épületében megrendezett döntőben.

További részleteket a honlapunkon találnak az érdeklődők: akadalyverseny.itk.ppke.hu

ROBOTIKA, MATEMATIKA TÁBOR

A nyári szünet tartalmas eltöltését szeretnénk segíteni az Esztergomban 2018. július 2-6. között megrendezendő Robotika, valamint matematika tehetséggondozó táborunkkal. Táborainkban a 10-11. osztályos diákok ismerkedhetnek meg oldott hangulatú foglakozások keretében a robotika világával, illetve mélyíthetik el matematikatudásukat. A két tábor ugyanazon a helyszínen, egymással párhuzamosan kerül megrendezésre; a programok részben közösek lesznek. A táborozás a diákok számára teljesen ingyenes, csak a budapestig való eljutásukat kell saját maguknak megoldaniuk.

Jelentkezési határidő: április 10. (Ez a határidő egyben az 1. feladat beküldési határideje is!)

További részleteket a honlapunkon találnak az érdeklődők: robotikatabor.itk.ppke.hu