A program célja, hogy játékos formában segítse a diákokat az egészség megőrzésében, egy kicsit kedvet csináljon a főzéshez, és nem utolsó sorban lehetőséget teremtsen arra, hogy a diákok az egyetemmel kötetlenebb formában is megismerkedhessenek.
A rendelkezésünkre álló idő alatt röviden bemutattuk az egészséges táplálkozás lehetőségeit, majd pedig 4 olyan egészséges és finom ételt készítettünk el közösen, amelyet az onkológiai dietetikusok ajánlanak (rákmegelőző menüsor Kisa Judit receptjei alapján). Az elkészített ételeket a résztvevők el is fogyaszthatták.
A diákokat a főzés után röviden körbevezettük az egyetem épületében. Benézhettek kutató laboratóriumokba, előadó termekbe sőt még a tornaterembe is. A jövőben is szeretnénk folytatni a „főzős makerspace” foglalkozásokat, újabb receptekkel bővítve a kínálatot.