Versenyek

Bionika akadályverseny

Ha érdeklődsz a biológia, kémia, fizika és informatika tudományterületek iránt, ha szeretnéd megtudni mi is az a BIONIKA, ha kipróbálnád magad és a tudásod egy izgalmas csapatverseny során, továbbá ha belülről is megszemlélnéd Karunk adottságait, lehetőségeit, VÁRUNK CSAPATODDAL A BIONIKA AKADÁLYVERSENYRE!

Az esemény során tehetséges középiskolások (10-12. osztályos) számára lehetőséget biztosítunk, hogy játékos módon közelebbről is megismerkedhessenek a bionika fogalmával. A program 2 fordulós. Az első, levelező fordulóban összetett biológia, kémia, fizika, informatika kérdésekre e-mailben kell elküldeni a választ. A feladatsor a jelentkezést követően lesz elérhető a négy fős csapatok számára. Az első fordulóban legjobban teljesítő 10 csapat jut a második fordulóba.

A második forduló egy akadályverseny keretében kerül megrendezésre Budapesten, a PPKE ITK épületében.

A csapatmunka során, a különböző nehézségű és összetételű feladatokon keresztül az érdeklődési körükkel egymást kiegészítő diákok ráláthatnak a bionikában foglalt tudományterületek közötti kapcsolatokra és ezek jelentőségére.