Rendezvények

Nyílt nap

Érdekel a Pázmány ITK közelebbről vagy szeretnél beszélni valakivel, aki konkrét választ ad felmerülő kérdéseidre? Gyere el Nyílt napunkra!

Az őszi félév során több alkalommal rendezünk nyílt napot, amiknek az időpontját az adott félév elején hirdetjük meg.

A Nyílt nappal kapcsolatos kérdések esetén további felvilágosítást kaphatsz: +36 (1) 886 4711-es telefonszámon vagy tanulmanyi.osztaly@itk.ppke.hu email címen.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Roadshow

Szeretnénk, hogy minél többen megismerhessétek az informatika és a bionika valódi arcát, azt, amibe oly sokan szerettünk bele az egyetemünkön. Ezért ellátogatunk a velünk partneri kapcsolatban álló középiskolákba, és egy-egy szakköri óra keretén belül bemutatjuk, milyen sokszínű, érdekes és összetett területtel foglalkozunk, hogyan tudjuk az információs technológiát az élet szolgálatába állítani.

A 2017/18-as tanévben számos gimnáziumban jártunk Szombathelytől Debrecenig. Sok fiatalnak tudtuk átadni az egyetemmel kapcsolatos személyes tudásunkat, élményeinket. Az előadásokat sokszor gyakorlati foglalkozások (VR-szemüveg készítése, 3D nyomtatóval való alkotás) is kísérték. Galériánkban megtalálhatod a látogatásainkról szóló képes beszámolóinkat.

Ha a ti iskolátokba épp nem jutottunk el, ősszel látogass el barátaiddal a Nyílt napjainkra vagy keress minket a következő tanév pályaválasztási kiállításain, pl. a jövő januárban rendezendő Educatio-n.

Céges látogatás

Célunk, hogy magas szakmai minőséget képviselő, korszerű technológiát alkalmazó, elismert cégek működésébe betekintve lehetőséget biztosítsunk a 11.-12. évfolyamos középiskolás diákoknak, hogy közelebbről megismerhessék a bionika és információs technológia tudományterületét, illetve az általuk felölelt tudomány- és technológiaterületek összefüggéseit. A céges látogatások során a diákok megismerik a cégek küldetését, kutatás-fejlesztési fókuszukat, munkatársaik különféle szakmáit és életpályáit. Egyúttal megismerkednek a XXI. század legkorszerűbb tudományos kihívásaival és törekvéseivel. A céges látogatásokat lehetőség szerint más programjainkba integráljuk, hogy kevés utazással és hatékonyan töltsük el az időt.