Rendezvények

Nyílt nap

Érdekel a Pázmány ITK közelebbről vagy szeretnél beszélni valakivel, aki konkrét választ ad felmerülő kérdéseidre? Gyere el Nyílt napunkra!

Az őszi félév során több alkalommal rendezünk nyílt napot, amiknek az időpontját az adott félév elején hirdetjük meg.

A Nyílt nappal kapcsolatos kérdések esetén további felvilágosítást kaphatsz: +36 (1) 886 4711-es telefonszámon vagy tanulmanyi.osztaly@itk.ppke.hu email címen.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

MakerSpace

Unod már, hogy az iskolapadban ülve kell hallgatnod a száraz tananyagot? Szeretnéd kézzel fogható, gyakorlati példákon keresztül látni, amit a könyvekből megtanultál? Szeretnéd kipróbálni magad kétkezi feladatok kapcsán?

Ha a fenti kérdések közül bármelyik is igaz rád, akkor Neked találtuk ki a MakerSpace nevű programsorozatunkat. A program célja, hogy mindannak az elméleti tudásnak, amit tanórai keretek között már megszereztél, rendkívül gyakorlatias, szemléletes, kreatív módon tudd mindennapi hasznát, jelentőségét megérteni. A foglalkozások különböző tantárgyakhoz kapcsolódnak, melynek során érdekes feladatokat kell megoldanod.

Részletes információk a program weboldalán találhatók!

Roadshow

Szeretnénk, hogy minél többen megismerhessétek az informatika és a bionika valódi arcát, azt, amibe oly sokan szerettünk bele az egyetemünkön. Ezért ellátogatunk a velünk partneri kapcsolatban álló középiskolákba, és egy-egy szakköri óra keretén belül vagy Pályaválasztási napjukon bemutatjuk, milyen sokszínű, érdekes és összetett területtel foglalkozunk, hogyan tudjuk az információs technológiát az élet szolgálatába állítani.

A 2018/19-as tanévben számos gimnáziumban jártunk Szombathelytől Debrecenig. Sok fiatalnak tudtuk átadni az egyetemmel kapcsolatos személyes tudásunkat, élményeinket. Az előadásokat sokszor gyakorlati foglalkozások (MakerSpace) is kísérték. Galériánkban megtalálhatod a látogatásainkról szóló képes beszámolóinkat.

Ha a ti iskolátokba épp nem jutottunk el, ősszel látogass el barátaiddal a Nyílt napjainkra vagy keress minket a következő tanév pályaválasztási kiállításain, pl. a jövő januárban rendezendő Educatio-n.