Galéria

Vissza az albumokhoz

MakerSpace - Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium2018-01-16

2018. január 16-án ellátogattunk az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnáziumba, és ott a 8. és 9. osztályos diákok számára közösségi alkotóműhely (Makerspace) foglalkozásokat tartottunk. Ezeket a foglalkozásokat azért szeretik a diákok, mert az aktív alkotótevékenységen keresztül a gyakorlatban is kipróbálhatják a foglalkozás elején szerzett elméleti tudásukat.

A 9. osztályosoknak tartott első foglalkozás témája a virtuális valóság (VR) volt, ahol a diákok megismerkedhettek a virtuális valóság és a kiterjesztett valóság technológiák működésével, ennek fizikai és biológiai hátterével. A rövid ismeretterjesztő előadás után saját VR szemüveget készíthettek a résztvevők. A foglalkozás után az elkészült VR szemüveget mindenki hazavihette magával.

A második és a harmadik foglalkozás témája a 3D nyomtatás volt, ezen először a 9. majd pedig a 8. osztályos diákok vehettek részt. A foglalkozás során a résztvevők megismerkedhettek a különböző 3D nyomtatási technológiák jellemzőivel és ezek alkalmazási területeivel. Ezt követően egy előre megtervezett kulcstartót nyomtattunk ki közösen.