Bemutatkozás

Projekt

Kedves Középiskolások!

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló EFOP-3.4.4-16-2017-00014 projektünk fő célkitűzése, hogy az érdeklődéseteket felkeltsük a matematikai, természettudományi, informatikai, illetve műszaki pályák iránt.

Célunk, hogy az órai keretek között megszerzett elméleti tudás jelentőségét és gyakorlati felhasználását szemléletes, kreatív módon érthessétek meg, így a tankönyvek ismeretanyaga izgalmas valósággá válhasson számotokra. Színes, változatos programokon keresztül szeretnénk Számotokra a természettudományos pályákat vonzóvá tenni, valamint segítséget nyújtani a sikeres érettségihez.

Bár nagyon örülnénk, ha később minél többen a mi intézményünket választanátok, de az ország bármely természettudományi, informatikai, műszaki illetve matematikai képzésére való sikeres bekerüléshez segítséget nyújtunk.

Karunkról

Az Információs Technológiai és Bionikai Karon az emberközpontú információs technológiát oktatjuk. Széles körű, az élettudományok alapjait is felölelő megalapozást végzünk, illetve a folyamatosan megújuló csúcstechnológiákat tanítjuk. Olyan szakembereket képezünk, akik mély és multidiszciplináris (=több tudományt, szakterületet érintő) elméleti tudással és műveltséggel, valamint korszerű és etikus vezetési ismeretekkel felvértezve a modern gyakorlati problémák és a tudományos kutatás széles körének alkotó szakemberei lesznek.

Annak ellenére, hogy az alapításunk óta csupán bő 15 év telt el, mára fontos szerepet töltünk be a hazai felsőoktatásban (az oktatásban és a kutatásban egyaránt). Ezt a felsőoktatási rangsorban elfoglalt helyünk is visszaigazolja, és a hazai és nemzetközi egyetemi- kutatóintézeti- és céges partnerek is elismernek. A Kar 2016-tól a budapesti telephely mellett egy esztergomi telephellyel is rendelkezik.

Jelenleg két alapképzést kínálunk: Mérnökinformatikus BSc, illetve Molekuláris bionika mérnöki BSc. A felvételi ponthatár és a felvett hallgatók száma az elmúlt években folyamatosan emelkedik (jelenleg évente kb. 180 főt veszünk fel két alapképzésünkre).

Bemutató videó